مشاوران ایران

شرکت علمی پژوهشی مشاوران ایران با هدف : دانش دانشگاهی بدون واسطه، در دسترس همگان به ارائه خدمات مشاوره ای د ر حوزه ی انجام پایان نامه کارشناسی ارشد میپردازد

مشاوران ایران

شرکت علمی پژوهشی مشاوران ایران با هدف : دانش دانشگاهی بدون واسطه، در دسترس همگان به ارائه خدمات مشاوره ای د ر حوزه ی انجام پایان نامه کارشناسی ارشد میپردازد

استراتژی مدل بندی داده‌های پانلی قسمت اول

داده ها و اطلاعات مربوط به متغیر های موجود در یک مدل اقتصاد سنجی در انجام پایان نامه ­مدیریت ، اقتصاد و در بعضی موارد پایان نامه حسابداریمعمولا در سه نوع مختلف می تواند وجود داشته باشد :داده های سری زمانی، داده های مقطعی و داده های مقطعی/زمانی یا پانلی (افلاطونی،1394). با توجه به اینکه جامعه مورد مطالعه در این تحقیق شرکت ها در سال های مختلف می باشد، استفاده از الگوی داده های پانلی برای آزمون تجربی فرضیه ها ضروری است، لذا در اینجا ابتدا به توضیح بیشتر در مورد این نوع داده‌ها پرداخته و سپس الگوهای مهم در برازش داده های پانلی به طور اجمالی مرور می شود. همچنین آزمون های ضروری جهت تشخیص روش مناسب برآورد، معرفی می گردد.     

1-1-    مروری بر داده های پانلی

الگوی داده­های پانلی یکی از موضوعات جدید و کاربردی در اقتصاد سنجی می­باشد چرا که داده­های پانلی یک محیط بسیار غنی از اطلاعات را برای گسترش روش­های برآورد فراهم می­آورد. با توجه به محدودیت­های تحلیل­های سری زمانی و لحاظ نشدن پویایی متغیر­ها در داده­های مقطعی می­توان با استفاده از روش­های داده­های مقطعی- سری زمانی دامنه تحقیقات را گسترش داد و به اغلب محدودیت­های آماری در داده­های مقطعی و سری زمانی فائق آمد.

1-2-    مزایای استفاده از داده های پانلی

به کار بردن روش داده­های ترکیبی مزیت­هایی دارد که آن را از روش­های دیگر متمایز می­سازد در زیر به چند مورد از این مزیت­ها اشاره می­کنیم )گجراتی،1995(­:

1)     داده­های مقطعی صرف و سری زمانی صرف، ناهمسانی­های فردی را لحاظ نمی­کنند، لذا ممکن است تخمین تورش­دار را به دست دهند در حالی که داده­های ترکیبی می­توانند با لحاظ کردن متغیر­های مخصوص فردی این ناهمسانی­ها را لحاظ کنند.

2)     داده­های ترکیبی دارای اطلاعات بیشتر، تغییر­پذیری بیشتر، هم خطی کمتر، درجه آزادی بالاتر و کارآیی بالاتر نسبت به داده­های مقطعی و داده­های سری زمانی می­باشد. به خصوص اینکه یکی از روش­های کاهش هم خطی، ترکیب داده­های مقطعی و سری زمانی به صورت داده­های ترکیبی می­باشد.

3)     مطالعه مشاهدات به صورت داده­های ترکیبی، وضعیت بهتری برای مطالعه و بررسی پویایی تغییرات نسبت به سری زمانی و مقطعی دارد.

4)     داده­های ترکیبی می­توانند اثراتی که به سادگی توسط سری زمانی و داده­های مقطعی آشکار نمی­شوند را اندازه­گیری کنند.

5)     داده­های ترکیبی ما را قادر می­سازد تا مشکل­ترین مدل­های رفتاری پیچیده را مطالعه کنیم. به طور مثال صرفه­های اقتصادی و تغییرات تکنیکی بهتر می­توانند توسط داده­های ترکیبی بررسی و آزمون شوند.

6)     داده­های ترکیبی از طریق فراهم آوردن تعداد داده­های زیاد، تورش را پایین می‌آورد.

ببه طور کلی داده های پانلی بر دو گونه می باشد : 1)داده های پانلی متوازن[1]، 2)داده های پانلی غیر متوازن[2].

داده های پانلی متوازن:اگر تعداد مشاهدات زمانی برای تمام مولفه های موجود در پانل یکسان باشد، به آن پانل متوازن گفته می شود.

داده های پانلی غیر متوازن: در صورتی که مشاهدات مفقوده ای برای تعدادی از مولفه ها وجود داشته باشد، پانل را نامتوازن می نامیم.

مشاوران ایران فعال در زمینه انجام پایان نامه دانشجویی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.